Štedne predspojne naprave : diplomski rad - Ružić, Danijel (D. Ružić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu sam opisao karakteristike standardnih fluorescentnih cijevi,te štedne predspojne naprave koje su neophodne za njihov rad, odnosno elektromagnetske i električne prigušnice.Obavio sam električna mjerenja u kojima sam ustvrdio učinkovitost nove generacije predspojnih naprava (implementiranog pretvorbenog startera „Krijesnica“) u odnosu na starije generacije.