Programska podrška za online trgovinu računalima : diplomski rad - Petričević, Ivan (I. Petričević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tijekom izrade internet aplikacije u okviru ovog diplomskog rada korištena je ASP.NET MVC tehnologija. Korišteni su alati za dizajniranje baze podataka te za povezivanje baze s aplikacijom. Implementirane su funkcije koje rade s tim podatcima te izvode čitanje, pisanje ili promjene istih. Za prikaz potrebnih informacija korisniku korišten jeHTML u kombinaciji sa C# sintaksom. Na taj način svi potrebni podatci proslijeđeni su iz odgovarajućih kontrolera pogledima koji te podatke prikazuju korisniku na odgovarajući način. U konačnici razvijena je aplikacija koja korisnicima pruža uslugu kupovine proizvoda putem interneta. Korisnicima je također omogućena registracija, a samim time dobivaju kontrolu nad vlastitom košaricom u koju mogu dodavati željene proizvode. Ukoliko se predomisle implementirana je funkcija koja im omogućava uklanjanje neželjenog proizvoda iz košarice.