Mobilni botanički ključ na platformi Windows Phone : završni rad - Babić, Mate (M. Babić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Za potrebe ovog rada bilo je potrebno razviti mobilnu aplikaciju za Windows Phone mobilnu platformu koja će svojim korisnicima omogućiti identifikaciju porodice biljke odabirom promatranih svojstava, odnosno po njenom botaničkom ključu. Također potrebno je bilo pružiti mogućnost usporedbe dviju porodica po njihovim sličnostima/razlikama te generirati opis za željenu porodicu. Model rješenja oblika je klijent - poslužitelj. Nad gotovim rješenjem web servisa, odnosno poslužitelja, oblikovano je vlastito rješenje klijenta. Aplikacija komunicira sa gotovim WCF web servisom preko HTTP upita te se u odgovorima od servisa primaju JSON zapisi koji se obrađuju i pohranjuju lokalno u za to pripremljene klase. Od primljenih podataka formatirano se prikazuju oni koji su korisniku relevantni te se od njega očekuje unos koji se bilježi i na temelju tog unosa se konstruiraju novi upiti servisu.