Problem maksimalnog sparivanja u bipartitnim grafovima uz pomoć maksimalnog protoka u transportnim mrežama : diplomski rad - Spajić, Zvonimir (Z. Spajić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se problemom pronalaska maksimalnog sparivanja bipartitnog grafa pomoću maksimalnog toka. U radu je dan opći prikaz bitnijih definicija vezanih uz grafove te mreže toka kao i način prikazivanja grafova na računalima. Sam problem pronalaska maksimalnog sparivanja bipartitnog grafa rješava se njegovom transformacijom u mrežu toka nad kojom se onda pronalazi maksimalan tok što je ujedno i vrijednost maksimalnog sparivanja. Maksimalan tok pronalazi se putem Ford Fulkersonovog algoritma, odnosno njegovom poboljšanom inačicom - Edmonds Karpovim algoritmom koji koristi algoritam pretrage prvo u širinu za pronalazak dodavajućih puteva u mreži čime se postiže bolja efikasnost algoritma.