Stvaranje trodimenzionalne virtualne stvarnosti pomoću Unity alata : završni rad - Dania, Filip (F. Dania, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Stvaranje trodimenzionalne virtualne stvarnosti u prošlosti je predstavljalo skup projekt koji je uključivao veliki broj ljudi. Danas je cijeli postupak od modeliranja do realizacije omogućen korištenjem dva besplatna programa. Stvorena je virtualna stvarnost i implementirana mogućnost interakcije s okolinom u obliku bacanja kamena i otvaranja vrata. Modeli kuće i kamena stvoreni su i teksturirani pomoću programa Blender. Teren, prilagodba modela i interakcija napravljeni su u programu Unity.