Automatizirani sustav za kalibraciju otporničkih osjetila za mjerenje temperature : završni rad - Virovac, Josip (J. Virovac, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je kalibracija NTC otporničkih osjetila. U prvom dijelu rada definirane su osnovne stavke i koncepti potrebni za razumijevanje postupka mjerenja i kalibracije. Temeljne definicije odnose se na temperaturu, termometre, vrste termometara i povezanosti otpora, temperature i otporničkih termometara. Definirani su načini spajanja osjetila s mjernim instrumentom i popratne sheme. Nakon za razumijevanje rada neophodnog teoretskog dijela, slijedi sam postupak mjerenja i analize mjernih rezultata. Opisana je laboratorijska oprema, uređaji, postupak mjerenja, a zatim provedena analiza programa korištenog za mjerenje. Program je izrađen u alatu LabVIEW i opisane s u njegove osnovne komponente i način rada. Zadnji dio rada sastoji se do analize i obrade dobivenih rezultata te njihova korištenja u svrhu određivanja funkcije kojom možemo dovoljno precizno odrediti temperaturu za zadanu vrijednost otpora termistora.