Sustav za reprodukciju zvuka na NXP LPC2368 procesoru : završni rad - Zjalić, Željka (Ž. Zjalić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Razvojna pločica E2LP zasnovana je na procesoru NXP LPC2368. Na navedenoj razvojnoj pločici reproducira se zvuk korištenjem DAC i PWM izlaza na koje je spojen zvučnik. Obrađuju se tipovi datoteka koji sadrže podatke potrebne za reprodukciju zvuka te načini čitanja i izvlačenja podataka iz tih datoteka. WAV datoteke sadrže vremenski diskretne uzorke zvuka od kojih DAC izlaz generira kontinuirani zvučni signal, dok MIDI datoteke sadrže frekvenciju i trajanje pojedinih tonova koji se reproduciraju pomoću PWM izlaza. DAC i PWM izlazi su programirani u programskom jeziku C koristeći program Keil µVision4.