Elektronički automat za pokazivače smjera : završni rad - Barić, Oriana (O. Barić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Kod električnih vozila većina energije trebala bi biti utrošena na samu vožnju. Kako bi se povećala autonomnost vozila treba smanjiti energiju koja se troši na razna trošila i pomoćne sustave. Pokazivači smjera jedan su primjer na kojem je moguće demonstrirati tu uštedu. U okviru ovoga rada projektiran je i izrađen automat za pokazivače smjera. Isti je potom ugrađen u električni automobil te su na njemu provedena mjerenja. Nakon mjerenja u automobil su montirane LED sijalice umjesto klasičnih žarulja te se opet provelo mjerenje. Na osnovi mjerenja provedena je analiza uštede električne energije za automobile pogonjene s motorom s unutarnjim izgaranjem i za električne automobile.