Usporedba dvostupanjskog komparatora bez povratne veze i komparatora s preklapajućim kapacitetima u 0.35 um CMOS tehnologiji : završni rad - Lihter, Marko (M. Lihter, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je predočena tehnološka struktura tranzistora te zatim tehnologija gdje se ona primjenjuje. Osnovni sklopovi komparatora opisuju rad pojedinih dijelova, koji se koriste pri projektiranju komparatora. Prikazane su karakteristike projektiranog dvostupanjskog komparatora bez povratne veze. Analizirani su slučajevi komparatora s obzirom na potrebe njegovog rada. Analiziran je utjecaj kapacitivnog opterećenja na odziv komparatora. Prikazane su karakteristike projektiranog dvostupanjskog komparatora sa preklapajućim kapacitetima koji ima izvedenu kompenzaciju napona pomaka. Uspoređene su dvije izvedbe tih komparatora.