Sustav monitoringa na brodu : diplomski rad - Žauhar, Filip (F. Žauhar, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada opisana je struktura standardnog SCADA sustava. Opisani su neki od osnovnih industrijskih komunikacijskih standarda (PROFIBUS i PROFINET). Navedeni su zahtjevi propisani pravilnikom prema kojem je potrebno projektirati sustav automatizacije na brodu. Za konkretni primjer SCADA sustava pod nazivom ISANU sustav definirana je i odabrana oprema te prikazan implementacija sustava na brodu. Za navedeni sustav izrađen upravljački program i vizualizacija nadziranih procesa. Upravljački program i vizualizacija procesa izrađeni su u Siemensovom razvojnom okruženju TIA Portal. Opisane su karakteristike opreme i komunikacijske mreže (PROFINET). Također, opisana je arhitektura, funkcionalnost i izvedba upravljačkog programa.