Metode prikupljanja energije iz okoline u bežičnim mrežama osjetila : diplomski rad - Vuglec, Marko (M. Vuglec, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu složen je demonstracijski kovčeg pomoću kojeg su ispitana tri sklopa za prikupljanje energije iz okoline. Prikupljana je sunčeva, kinetička i toplinska energija. Prilikom toga korišteni su sklopovi EH4295 i EH300 koji su se pokazali kao dobar izbor za pohranu i prikupljanje. Kao potrošač korišten je čvor bežične mreže osjetila IRIS XM21010 koji je programiran sa par različitih programa. Programi su razvijani u razvojnoj okolini Eclipse koja je složena za tu namjenu unutar virtualnog sustava.