Analiza komunikacijskih parametara modela digitalne satelitske veze : diplomski rad - Vukobratović, Daren (D. Vukobratović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je napisano nešto općenito o satelitskim komunikacijama. Objašnjeni su glavni dijelovi satelita, rad satelita i navedene su njihove primjene. Dizajniran je model digitalne satelitske veze kod kojeg je komunikacija ostvarena preko Gaussovog kanala i u kojem se koristi diskretna modulacija faze, tj. 8-PSK modulacija. Model je razvijen unutar programskog sustava Matlab i opisan je rad svih blokova modela i njihovi komunikacijski parametri. Rezultati simulacija su poslužili za analizu utjecaja gubitaka na kvalitetu veze ovisno o udaljenosti satelita, frekvenciji nositelja signala, faktoru zaobljenja i ostalim promjenama parametara modela.