Model aplikacijskog programskog sučelja za upravljanje kvalitetom višemedijskih usluga u programski upravljanoj mreži : završni rad - Božić, Karlo (K. Božić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: SDN mreže su novi koncept mreža u kojem je upravljačka ravnina mreže odvojena od podatkovne. U radu je opisan koncept SDN mreže te njezina arhitektura. Napravljen je pregled odabranih Northbound API-ja koji služe za komunikaciju između upravljačkog i aplikacijskog sloja SDN mreže. Razrađen je i formalno opisan model za upravljanje kvalitetom višemedijske usluge. Dodatno, model je programski izveden u programskom jeziku JAVA te je pokazan primjer njegovog izvođenja.