Očno upravljanje elektromotornim invalidskim kolicima : završni rad - Manđurov, Matija (M. Manđurov, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Razvojem tehnologije u moderno doba stvorila se mogućnost potpune integracije osoba s invaliditetom u svakodnevne životne aktivnosti. Cilj ovog rada je konstrukcija i analiza elektromotornih invalidskih kolica kojima se upravlja pomoću očnih kretnji. Rad sadrži povijesni pregled očnog upravljanja te njezinu analizu. Sadrži i detaljne upute za izradu programerskog rješenja zajedno s opisom svih korištenih tehnologija. U sklopu rada nalazi se i demonstracija rješenja popraćena analizom dobivenih performansi, uz navedene sve negativne komponente očnog upravljanja. Sukladno trenutačno dostupnoj tehnologiji, u radu su ponuđene i potencijalne ideje za daljnji napredak projekta.