Optimiranje rojem čestica i stohastička difuzijska pretraga : završni rad - Franković, Valerio (V. Franković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Problem optimiranja jedan je bitnijih problema u mnogim područjima znanosti. Predstavljeni su algoritmi SDS i PSO. Algoritam SDS oponaša ljudsku interakciju, a algoritam PSO ponašanje jata ptica. Oba algoritma su implementirana u programsko okruženje ECF. Implementirani algoritmi su i testirani.