Postupak praćenja zrake na zakrivljenim površinama : završni rad - Ratković, Jure (J. Ratković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje metode crtanja funkcijski zadanih zakrivljenih površina. Obrađeni su uobičajeni način crtanja mreže trokuta, te metoda praćenja zrake. Preformanse i karakteristike spomenutih metoda su uspoređene. Navedeni su implementacijski detalji programske potpore koja dolazi uz ovaj rad, te su sve važne implementacijske odluke objašnjene.