Podrška za protokol HTTP2 u programu mitmproxy : završni rad - Vukelić, Emanuel (E. Vukelić, 2015)
U ovom radu je obrađena izrada HTTP/2 podrške za program mitmproxy. HTTP/2 je nova verzija protokola HTTP odobrena u veljači 2015. godine, te je njena implementacija zaživjela na nizu kako velikih, tako i malih programa. Mitmproxy je program koji se bavi analizom HTTP prometa u domeni računalne sigurnosti, a ovim radom je dana osnovna podloga za HTTP/2 podršku na temelju koje se u daljnjoj suradnji mogu razviti nove mogućnosti na već postojećim knjižnicama koje mitmproxy koristi. Korišten je hyper modul, te je u suglasnosti s njegovim autorom dogovorena daljnja suradnja na poboljšanju modula za buduću upotrebu pri implementaciji poslužiteljske logike mitmproxyja. Ključne riječi: HTTP, HTTP/2, mitmproxy, hyper, sigurnost, podrška, klijent, poslužitelj