Razvojna okolina za suradničko oblikovanje komponenata grafičkog jezika posebne namjene : završni rad - Hrastinski, Ivan (I. Hrastinski, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljena je web aplikacija za suradničko oblikovanje komponenata grafičkog jezika. Korisnik može izraditi komponente pomoću osnovnih geometrijskih likova, te slobodnoručnog crtanja i poligona, ima na izbor priključke te različite transformacije nad elementima. Korisnik mora biti prijavljen, te kao takav ima mogućnost spremanja svojeg rada te dijeljenja istog sa drugima. Osnova je JavaScript za rad sa komponentama, čime se smanjuje opterećenje nad poslužiteljem. Crtanje se izvršava nad HTML5 Canvas elementom, te se koristi JSP tehnologija. Aplikacija se izvodi na Apache Tomcat web poslužitelju , te se koristi MySQL baza podataka. Veza je ostvarena Java tehnologijom.