Sufiksno stablo : završni rad - Šebrek, Tomislav (T. Šebrek, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sufiksno stablo je struktura podataka koja omogućuje razne manipulacije nad znakovnim nizom u linearnom vremenu ovisnom samo o duljini podniza nad kojima se ostvaruje upit, a moguće ga je izgraditi u linearnom vremenu. U ovom radu opisana je izgradnja stabla Ukkonenovim algoritmom koji se temelji na izgradnji implicitnih sufiksnih stabala za svaki prefiks znakovnog niza kroz implicitna i eksplicitna proširenja, a svoju linearnost postiže kroz eliminaciju implicitnih proširenja, uvođena strukture aktivne pozicije te sufiksnim vezama. U ovom radu opisana je implementacija Ukkonenovog algoritma za izgradnju poopćenog sufiksnog stabla, što je zapravo generalizacija algoritma za skup znakovnih nizova. Kao primjena poopćenog stabla, prikazan je implementacija pronalaska svih sufiks-prefiks preklapanja između znakovnih nizova nad kojima je stablo izgrađeno. Rezultati testiranja složenosti programskog rješenja nad znakovnim nizovima različitih duljina podudaraju se s teorijskom analizom složenosti.