Usporedba razvoja mobilnih aplikacija uporabom programskih jezika Swift i Objective-C : završni rad - Rep, Ivan (I. Rep, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada je prikazana usporedba razvoja mobilnih aplikacija za iOS operacijski sustav uporabom programskih jezika Objective-C-a i Swift-a. Usporedba razvoja postignuta je razvojem dvije aplikacije za tvrtku IN2, aplikacije za upravljanje godišnjim odmorima i aplikacije za upravljanje putnim nalozima. Nakon usporedbe popularnih platformi i operacijskih sustava u kratko su ocrtani zahtjevi aplikacija. Slijedi pregled razvoja iOS aplikacija te pregled samih programskih jezika, Objective-C-a i Swifta. Rad se nastavlja pregledom realiziranih programskih rješenja te usporedbom razvoja. U sklopu rada je zaključeno da je razvoj mobilnih aplikacija korištenjem programskog jezika Swift bolji u svim aspektima od razvoja u Objective-C-u.