Kombinatoričko generiranje podskupova pomoću binarno reflektiranih Grayevih kodova : diplomski rad - Zoričić, Tomislav (T. Zoričić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: 35 Sažetak Sažetak Sažetak Sažetak Kombinatoričko generiranje podskupova pomoću binarnog reflektiranih Grayevih kodova Opisana su dva algoritma za pronalazak i generiranje svih podskupova nekog skupa. Prvi algoritam je leksikografski poredak, generalizacija abecednog poretka riječi baziranog na abecednom poretku slova. Drugi algoritam je metoda minimalne promjene, koja koristi Grayev kod, posebnu vrstu binarnog koda, u kojem se dvije susjedne vrijednosti razlikuju u samo jednom bitu, što omogućuje minimalnu promjenu u pronalasku sljedbenika ili prethodnika. U ovom radu objašnjen je način rada oba algoritma, njihove prednosti te pseudokodovi za računalnu korištenje, kao i razvijena programska implementacija kojom se demonstrira rad navedenih algoritama.