Upravljanje tokovima energije kod regenerativnog kočenja tračničkih vozila : diplomski rad - Mlinarić, Antonio (A. Mlinarić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada bilo je dobiti algoritam upravljanja regenerativnim kočenjem tračničkog vozila. Da bi to bilo moguće, prvo su provedeni postupci identifikacije parametara za određivanje simulacijskih modela mreže napajanja i tračničkog vozila, odnosno tramvaja. Nakon toga, određen je samostalni simulacijski model superkonden-zatora koji je potom dodan u ostatak modela. Naposljetku su implementirani modeli dvaju osnovnih mogućih algoritama upravljanja čija funkcionalnost je simulacijski pokazana i iz kojih je vidljiva ideja razrade optimalnog algoritma upravljanja tokovima energije.