Prikaz ukupnog ionosferskog sadržaja elektrona na karti : diplomski rad - Šižgorić, Frane (F. Šižgorić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazano stanje VTEC-a ionosfere na kartama korištenjem kalibriranih podataka VTEC-a dobivenih dvofrekvencijskim GNSS prijemnicima. Kalibrirane vrijednosti VTEC-a koristile su se kao referentne vrijednosti, a za ostala područja korištena je interpolacija za dobivanje VTEC vrijednosti. Umjesto interpolacije s težinskom vrijednošću korištena je TIN interpolacija (eng. Triangular Interpolation). Koristili su se podaci iz četiri različite postaje za dva različita dana. Napravljena je usporedba vrijednosti VTEC-a za dan s anomalijom u odnosu na dan bez anomalije. Napravljena je vremenska analiza VTEC-a i usporedba sa Klobuchar modelom. Uspoređene su vrijednosti dobivene interpolacijom podataka iz svih postaja za određene koordinate s vrijednostima dobivenih interpolacijom pojedinačnih GNSS postaja na različitim lokacijama.