Planarno vođenje daljinski upravljanog vozila sa zvukom iz više virtualnih izvora koji predstavljaju cilj i prepreke : završni rad - Kovčo, Tomislav (T. Kovčo, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj rad ćemo vidjeti je li se čovjek sposoban navigirati daljinski upravljanim vozilom u prostoru samo pomoću zvuka. Na početku rada su provedene testne vožnje gdje operater, uz različite zvukove prepreke i cilja, samo pomoću svog sluha pokušava zaobići prepreku i doći do cilja. Kasnije se govori o metodi virtualnih potencijala, gdje se iste prijašnje odrađene vožnje pokušavaju simulirati preko MATLAB-a. Nakon toga pomoću MATLAB-a pokušavamo optimizirati putanju kojem se kreće naše vozilo, kako bi dobili što sličnije ponašanje kao i kod čovjeka.