Tehničko ekonomska analiza fotonaponskih sustava na zgradama : završni rad - Koren, Denis (D. Koren, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada bio je projektirati fotonaponske sustave različitih karakteristika (veličina, tehnologija i orijentacija) na dostupnim površinama određene građevine. Sustavi su zatim simulirani i analizirani s obzirom na to kako pojedine karakteristike utječu na njihove energetske i ekonomske parametre. Konačan je cilj rada bio odrediti optimalne konfiguracije sustava za dvije varijante na zgradi. U prvoj je kriterij odabira bio maksimiziranje proizvodnje električne energije, dok je u drugoj varijanti u obzir uzeta isključivo ekonomičnost.