Sustav za raspoznavanje igraćih karata : završni rad - Knežević, Josip (J. Knežević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad razmatra prepoznavanje igraćih karata korištenjem tehnika obrade slike. Obrada slika obavlja se kroz niz koraka: pronalaženje rubova, pronalaženje najbolje četverokutne konture, perspektivna transformacija. Prepoznavanje se također vrši preko obrade slike korištenjem algoritama Floodfill (za brojeve) te pogodi i promaši transformacijom (za slova i oznaku boje). Postupak se pokazao djelomičnom uspješnim. Dobiveni su točni rezultati na 51 od 52 testne slike pri dobrom osvjetljenju, dok za lošije osvjetljenje su i malo lošiji rezultati. Sve metode i postupci korišteni pri prepoznavanju igraćih karata detaljno su opisani kroz rad.