Uspostava Bluetooth komunikacijskog sustava za vezu digitalne vage i komunikacijske platforme : završni rad - Bobinac, Jelena (J. Bobinac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Osobe starije životne dobi često su podložne raznim oboljenjima stoga sustav eWALL može pomoći smanjivanju njihovih problema i olakšati im život. eWALL je sustav inteligentnih usluga koji se između ostalog sastoji od senzora i raznih uređaja postavljenih na osobu ili u njenu neposrednu blizinu te u stan ili kuću. Senzori i uređaji su međusobno povezani te tako čine osobnu ili tjelesnu komunikacijsku mrežu, kako bi bilo omogućeno praćenje zdravstvenog stanja korisnika od strane medicinskog osoblja. Ovakva komunikacijska mreža često je ostvarena pomoću Bluetooth tehnologije. Bluetooth tehnologija je radiofrekvencijska veza kratkog dometa, a pogodna je jer je troškovno učinkovita i ekonomična u potrošnji energije, te omogućuje bežično povezivanje i brz prijenos podataka imeđu više uređaja na manjoj udaljenosti. U radu je prikazana aplikacija za povezivanje osobne digitalne vage i komunikacijske platforme, kako bi se osobama starije životne dobi omogućilo lakše kontroliranje tjelesne težine. Podaci o izmjerenoj težini Bluetooth vezom šalju se na prikaznik, te ju je lako očitati i pratiti promjene tijekom vremena.