Pozicioniranje elektromotornog pogona s asinkronim strojem upotrebom frekvencijskog pretvarača S120 s upravljačkom jedinicom CU310DP, kontrolera S7-1200 i grafičkog sučelja : diplomski rad - Kovač, Ivan (I. Kovač, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Uporabom programirljivog logičkog kontrolera (PLC – Programmable Logic Controller) S7-1200, frekvencijskog pretvarača napona i frekvencije SINAMICS S120, programskih paketa STARTER i TIA Portala potrebno je ostvariti sustav za upravljanje i pozicioniranje asinkronim strojem tvrtke SIEMENS (1LA7090-4AA60) pomoću SCADA sustava. Za SCADA sustav koristiti će se programski paket TIA Portal. Upotrebom programskog paketa STARTER potrebno je izparametrirati i konfigurirati pretvarač te prikazati ručno, apsolutno i relativno pozicioniranje te pozicioniranje upotrebom prijelaznih blokova. Programski paket TIA Portal će biti korišten za potrebe programiranja PLC-a u programskom jeziku ladder. Upravljanje je realizirano na sustavu sastavljenom od asinkronog motora napajanog iz frekvencijskog pretvarača. Pretvarač je upravljan preko PLC-a S7-1214 DC/DC/DC preko industrijske komunikacije PROFIBUS (Process Field Bus). Komunikacija računala i PLC-a realizirana je preko ethernet kabela.