Izrada klijentske IPTV aplikacije : diplomski rad - Ignjatović, Igor (I. Ignjatović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazana je implementacija klijentske IPTV aplikacije. IPTV jest sustav koji omogućuje dostavu televizijskih servisa, koristeći infrastrukturu IP protokola, što znači izmjenu paketa preko mreže kao što je LAN ili Internet, a ne putem tradicionalnih zemaljskih, satelitskih signala, kao i kablovske televizije. Svi uređaji koji podržavaju web preglednike u mogućnosti su koristiti klijentsku IPTV aplikaciju. Dvije glavne mogućnosti IPTV sustava jesu video na zahtjev i linearna televizija. U diplomskom radu prikazana je implementacija jednog takvog sustava. Zbog mogućnosti interakcije korisnika sa sustavom, budućnost televizije bazira se na IPTV-u koji, zbog nedovoljne istraženosti, krije ogroman potencijal.