Postupci kodiranja u satelitskim komunikacijama : završni rad - Papac, Karlo (K. Papac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Opisale su se vrste komunikacija kod satelita, te dale razlike između analognih i digitalnih satelitskih sustava. Pojasnilo se koje su vrste kodiranja s posebnim naglaskom na unaprijedno ispravljanje pogrješke (FEC), konvolucijsko kodiranje, viterbijev algoritam i Golay kod. Navedeni su se parametri kvalitete satelitskog signala (BER, MER, SNR), te je ugrubo objašnjeno kako kodiranje utječe na njih.