Prilagodljivi sustav za izradu, obradu i praćenje putnih naloga : diplomski rad - Romanić Kristensen, Filip (F. Romanić Kristensen, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Kako bi pratili troškove i svrhe putovanja, sve veći broj poduzeća odlučuje se na izradu sustava za praćenje putnih naloga. Implementacija takvih procesa nužno je različita od klijenta do klijenta i u slučaju da nema sistematiziranog pristupa može trajati puno dulje nego je to nužno i predvidivo. Potreban je sustav koji bi mogao podržavati analitiku odvijanja procesa, a istodobno biti dovoljno jednostavan za modificiranje. Rješenje problema počiva na principima rada determinističkih konačnih automata, te na principima rada ekspertnih sustava. Rezultat rada je sustav koji je intuitivan za održavanje, te omogućava jednostavnu vizualizaciju procesa. Dodatno, predstavljeno je rješenje za prijavu putnih troškova u JOPPD obrascu.