Sustav praćenja ugovora o međunarodnoj razmjeni studenata, nastavnika i administrativnog osoblja : završni rad - Matić, Ana (A. Matić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada je kreiranje baze podataka i programske podrške koja će voditi evidenciju o potpisanim međunarodnim ugovorima. Funkcionalni zahtjevi završnog rada su ostvareni te je oblikovan i implementiran sustav za unos i izmjenu podataka o ugovorima i svim njihovim komponentama. Sustav je izgrađen na temelju relacijske baze podataka. Isti omogućava pregled ugovora (kao i institucija potpisnica te drugih povezanih podataka) uključenih u Erasmus+ program međunarodne razmjene. Za klasifikaciju obrazovanja korištena je ISCED međunarodna klasifikacija obrazovanja. Sustav se temelji na MVC (Model-View-Controller) oblikovnom softverskom obrascu. Tablice iz baze podataka mapirane su pomoću Entity Framework objektno/relacijskog okvir za mapiranje. Za svaku tablicu iz baze podataka kreiran je kontroler koji upravlja akcijama brisanja, izmjene i dodavanja novih stavki kroz web aplikaciju. Korisniku sustava također je omogućeno sortiranje i filtriranje podataka prema različitim kriterijima.