Razvoj korisničkog sučelja za upravljanje i nadzor nad umreženim računalnim resursima : diplomski rad - Koprivnjak, Dino (D. Koprivnjak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Računalni sustavi su postali uobičajena potreba tvrtki, znanstvenika te pojedinaca koji imaju želju za većom računalnom moći. Računalne sustave čini mnoštvo računala koja rade umreženo na zajedničkim zadacima. Klijentima se iznajmljuje korištenje računala računalnog sustava pri čemu oni ne znaju o kakvim se uređajima radi niti njihov broj. Takvim netransparentnim korištenjem računala ona postaju resurs čije odlike su samo njegove performanse. Računalni sustavi su smješteni u objekt zvan podatkovni centar. Njegovi zaposlenici koji rade na održavanju sustava koriste alate za upravljanje i nadzor. U ovom radu je izrađena web aplikacija te namjene koristeći razne Javascript tehnologije s naglaskom na biblioteku D3 za vizualizaciju podataka.