Analiza uvjeta boravka u rezervnoj kontrolnoj sobe NE Krško : diplomski rad - Crnjak, Zvonimir (Z. Crnjak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su prikazani osnovni tipovi dizajna ventilacijskog sustava kontrolne sobe i navedeni određeni regulatorni zahtjevi koji se tiču uvjeta boravka u kontrolnoj sobi. Opisom dijela regulatornih preporuka navedeni su osnovni mehanizmi potrebni za razumijevanje problematike koja se tiče uvjeta boravka u kontrolnoj sobi. Za potrebe proračuna opisano je računanje i značaj disperzijskog faktora koji je jedan od ulaznih podataka glavnog proračuna. Proveden je proračun doza ozračenosti unutar pomćne kontrolne sobe NE Krško uz pomoć programa RADTRAD te su dobivene različite doze ozračenosti u ovisnosti o odabranom scenariju. Da bi se doze svele na prihvatljivu mjeru mora se provesti izolacija kontrolne sobe ne kasnije od 1 sat nakon početka ispusta.