Postupak grupiranja kompozitnih programa s obzirom na model pouzdanosti primjenom algoritma k-srednjih vrijednosti : završni rad - Guja, Daniel (D. Guja, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Arhitektura zasnovana na uslugama je oblikovni obrazac koji postaje sve popularniji kako se internet i računala u oblacima sve više koriste. Prednost takve arhitekture je ta da se kompozitne usluge grade nad već postojećim uslugama, ali kako postojeće usluge mogu biti izgrađene od trećih stranki, otvara se pitanje pouzdanosti. Cilj ovog završnog rada bio je izgraditi modele kompozitnih programa, izračunati utjecaj atomarnih komponenti na kompozitne programe i grupirati kompozitne pruograme prema utjecaj atomarnih komponenti na ukupnu pouzdanost primjenom algoritma k-srednjih vrijednosti. Također, izgrađen je i generator modela kompozitnih aplikacija.