Sustav za raspoznavanje rukom pisanih znakova : završni rad - Boroš, Domagoj (D. Boroš, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad prikazuje primjenu umjetnih neuronskih mreža u sustavima za raspoznavanje rukom pisanih znakova. Za primjer konkretnog sustava koristi se sustav za raspoznavanje rukom pisanih znamenki. Kroz teoretski i praktični prikaz rad prikazuje način rada, dobre strane, probleme i nedostatke takvih sustava. Rad prikazuje primjenu umjetnih neuronskih mreža i konvolucijskih neuronskih mreža te ističe njihovu razliku. Uz rad je objašnjeno kako koristiti radne okvire koji su korišteni u prikazanim primjerima. U sklopu rada sakupljen je popis rukom pisanih matičnih brojeva od strane studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva na kolegiju Skriptni jezici. Nad tim popisom napravljena su testiranja naučene mreže te su prikazani i objašnjeni rezultati.