Kriptografska svojstva S-kutija : završni rad - Afrić, Petar (P. Afrić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U modernom svijetu sve se veća količina informacija prenosi nesigurnim komunikacijskim kanalima. Kako bi se podaci zaštiti potrebno ih je šifrirati. Mnogi moderni kartografski algoritmi koriste S-kutije kako bi adekvatno zaštitili podatke. Kvaliteta primijenjenih S-kutija značajno utječe na sigurnost algoritma. Iz navedenog razloga potrebno se je pobrinuti da su svojstva S kutija što bolja moguća. U svrhu generiranja, rada s i analiziranja svojstava S-kutija razvijen je programski sustav GET. Glavni fokus ovog rada je optimizacija i nadogradnja spomenutog programskog sustava. U sklopu rada sustav je reimplementiran u objektnoj paradigmi u programskom jeziku C++, sređeni su svi problemi s memorijom, značajno je poboljšana brzina rada sustava te su proširene njegove funkcionalnosti.