Postugljični grad Zagreb : završni rad - Draženović, Karla (K. Draženović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Pojam postugljični razvoj gradova u sebi ujedinjuje brigu o okolišu, urbanom i gospodarskom razvoju grada te jačanje lokalne zajednice. U radu su opisani projekti ZagEE, EURONET 50/50 Max, POCACITO u kojima Zagreb sudjeluje kao grad partner. Iskustva ostalih gradova i suradnja s partnerima olakšava prelazak Zagreba u postugljični grad. U Zagrebu su aktivne mnoge građanske udruge i inicijative koje kroz male akcije postižu značajne rezultate. Grad Zagreb u bližoj budućnosti mora početi s razvojem planova za razdoblje do 2050. godine. Kao najznačajniji projekt u viziji Zagreba 2050. godine dan je pregled projekta „Zagreb na Savi.“