Adaptacija parametara hoda NAO robota u različitim situacijama : završni rad - Juršević, Vedran (V. Juršević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi adaptacijom parametara NAO robota kada na glavi nosi Kinect. Na početku rada objašnjeni su osnovni pojmovi koji pomažu pri shvaćanju principa hoda robota. Prikazano je kako masa Kinecta utječe na hod. Nakon toga snimljeni su odzivi koji pokazuju utjecaj pojedinog parametra na stabilnost robota, te su dani adaptacijski zakoni. Na poslijetku, adaptacijski algoritam je testiran za slučaj kad na robota djeluje konstantni poremećaj. Dobiveni rezultati su analizirani i komentirani.