Optimizacija metode za kompresiju slikovnih podataka bez gubitaka pomoću grafičkog podsustava : završni rad - Strižić, Luka (L. Strižić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Energetska učinkovitost postaje sve važnije u potrošačkoj elektronici, zato je cilj ovog rada usporediti energetsku učinkovitost, kao i vrijeme izvršavanja, CBP implementacije na procesoru i grafičkom podsutavu, koristeći CUDA-u za potonje. Testovi su provedeni koristeći komponente srednje klase u stolnom računalu i komponente visoke klase u serveru. One su uključivale Intel i3-4130, Intel Xeon E5-2620, nVidia GTX 750 Ti i nVidia GTX 980. CUDA verzija se pokazala kao energetski učinkovitija i brža nasprem jednodretvene procesorske izvedbe, međutim, potrebna su daljnja testiranja koja bi usporedila optimiziranu CUDA i višedretvenu procesorsku implementaciju, da se pokrije cijeli spektar. U svakom slučaju, hardver srednje klase je energetski učinkovitiji od hardvera visoke klase.