Upravljanje modelom dizala implementiranim u programirljivi logički kontroler S7-1500 : diplomski rad - Košanski, Danijel (D. Košanski, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom prikazan je jedan način upravljanja sustavom od dva dizala. Prikazana je programska implementacija upravljačkog algoritma u programsko okruženje TIA Portal. Programskim okruženjem simuliran je stvarni programirljivi logički kontroler serije S7-1500, proizveden od tvrtke Siemens. Također, stvoreno je grafičko sučelje kojim je moguće simulirati stvarne pozive i temeljem kojeg je provjerena funkcionalnost programskog rješenja.