Programski alati za automatsko mapiranje tematskih područja : završni rad - Deljkić, Žad (Ž. Deljkić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je identificirana potreba za brzim obuhvaćanjem temeljnih informacija o nekom tematskom području te nedostatak postojećih programskih alata koji to omogućavaju. U sklopu rada je razvijen programski alat koji automatski prikuplja podatke o tematskom području te grafički prikazuje međuzavisnosti na način prilagođen korisniku za daljnju analizu. Razvijeni alat se temelji na nadogradnji alata za prikupljanje i vizualizaciju javno dostupnih podataka pod imenom Netglub. Konačno rješenje predstavlja novi pristup istraživanju tematskih područja koji ima velik broj prednosti nad dosadašnjim pristupima. Iako razvijeni alat nije sveobuhvatan, on dobro prikazuje mogućnosti korištenog pristupa istraživanju. Uz dodatno istraživanje, razvoj i integriranje već dostupnih servisa kao što su servisi obrade prirodnog jezika moguće je postići još kvalitetnije i efikasnije automatsko mapiranje tematskih područja.