Praćenje životnih funkcija starijih i nemoćnih osoba putem Kinect senzorske platforme : diplomski rad - Bićanić, Martina (M. Bićanić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu korišten je Kinect senzorski uređaj za praćenje određene prostorije u stambenom prostoru starije i nemoćne osobe kojoj se pomaže da ima samostalniji i kvalitetniji život. Kinect je uređaj koji je napravljen od strane Microsoft korporacije i uglavnom se koristi sa XBOX igračom konzolom dok je u ovom slučaju korišten samo kao senzor. Svoj vrhunac Kinect proživljava tek danas kada je izdana druga generacija tog uređaja (Kinect v2) i kada se sve više koristi u raznim projektima koji ne uključuju samo igraču konzolu. Postoji puno knjižnica (eng. library) programa i gotovih primjera koji programiranje za Kinect čine puno jednostavnijim. Napravljene su tri metode koje bi pomogle u percipiranju svakodnevnih događaja u korisnikovom životu. Prva dohvaća broj osoba u kadru. To govori ako je osoba sama ili joj je netko došao u posjet. Druga ispisuje položaj osobe u prostoru, a treća detektira i šalje upozorenje putem elektroničke pošte ako je osoba pala.