Poboljšanje energetske učinkovitosti javne rasvjete sukladno normi HRN EN 13201 : diplomski rad - Duboš, Daniel (D. Duboš, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu su opisani osnovni pojmovi električne rasvjete i načina generiranja svjetlosti. Posebno su opisani danas najčešće korišteni izvori svjetlosti, kao i svjetiljke s posebnom pažnjom na javnu rasvjetu i energetsku učinkovitost. Opisane su sve komponente sustava javne rasvjete od ormara javne rasvjete do samih svjetiljaka i izvora svjetla, kao i najčešći problemi i kvarovi u današnjim sustavima javne rasvjete. Prikazan je način provedbe energetskog pregleda javne rasvjete, prikupljanja i analize podataka, te analiza računa za električnu energiju. Također je prikazana izvedba projekta modernizacije javne rasvjete i potrebnih svjetlotehničkih proračuna.