Ugradbeni računalni sustav za kontrolu hlađenja : završni rad - Benko, Matej (M. Benko, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu pokazala se konkretna primjena ugradbenog računalnog sustava. Sustav se sastoji od mikrokontrolera, LCD ekrana i senzora temperature i vlage koji komuniciraju svojim standardima te ventilatora kojim se upravlja preko PWM sučelja. Sve komponente spojile su se u jednu cjelinu kojoj je cilj kontrolirati i prikazati osnovne informacije o sustavu. Ideja je bila naučiti kako radi mikrokontroler, koje su njegove prednosti i karakteristike, upoznati šta znači napraviti konkretan zadatak „od nule“, te naučiti nešto o perifernim jedinicama i kako se one spajaju.