Programsko rješenje za snimanje predavanja temeljeno na FFmpeg alatu : diplomski rad - Fejza, Jeton (J. Fejza, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu rada implementirano je i opisano programsko rješenje za snimanje predavanja. Sučelje rješenja se temelji na alatu LeCTo, dok se snimanje provodi putem FFMPEG alata komandne linije. Snimanje može biti provedeno s više različitih izvora snimke i zvuka, a podržani su svi popularni operacijski sustavi. Glavne funkcionalnosti koje alat nudi su pokretanje, privremeno zaustavljanje i potpuno zaustavljanje snimke. U slučaju da se snimka više puta zaustavlja, jednom kada je odabrana mogućnost potpunog zaustavljanja program ulančava dijelove snimke u jednu. Alat također omogućuje izmjenu parametara snimanja i osigurava otpornost na promjene u standardima snimanja pomoću konfiguracijskih datoteka koje može izmijeniti korisnik.