Trodimenzionalni akustički odziv prostorije : diplomski rad - Mić, Paula Petra (P. Mić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izvršena metoda mjerenja i prikaza trodimenzionalnog akustičkog odziva prostorije. Objašnjeni su pojmovi vezani uz akustiku prostorije te pojam impulsnog odziva. Također, opisane su postojeće metode za mjerenje impulsnog odziva, njihove prednosti i nedostaci te usporedba u odnosu na prostornu razlučivost ljudskog uha. Ukratko je opisana i potrebna oprema za mjerenje impulsnog odziva. Objašnjeni su koraci izvršeni tijekom mjerenja impulsnog odziva kao i tijek obrade i vizualizacije signala pomoću aplikacije kreirane u sklopu ovog rada. Rezultati mjerenja trodimenzionalnog akustičkog odziva prikazani su pomoću dobivenih grafova.