Projektiranje potpuno diferencijskog teleskopskog pojačala u CMOS tehnologiji : završni rad - Budimir, Ninoslav (N. Budimir, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Isprojektirano je potpuno teleskopsko diferencijsko pojačalo u standardnoj 0,35 um CMOS tehnologiji. Opisan je princip kaskodnog spoja. Napravljene su DC i AC analiza dvije verzije pojačala sa duljinama kanala tranzistora 0,35 um i 0,7 um te opisane razlike među pojačalima koje nastaju pri povećanju duljine kanala. Dali smo opis strujnih izvora koji se koriste prilikom projektiranja napajanja za diferencijsko teleskopsko pojačalo. Isprojektirano je napajanje za pojačalo na način kako se to inače radi u integriranoj tehnici. Napravljena je korner analiza pojačala, te isprojektirana povratna veza za zajednički signal koja nam balansira struje NMOS i PMOS tranzistora.