Prikupljanje, obrada i prikaz mjerenih veličina u naprednim elektroenergetskim mrežama : diplomski rad - Pek, Ivana (I. Pek, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su početno prikazane karakteristike naprednih elektroenergetskih mreža i naprednih mjerenja uz uvod u primjenu NI tehnologija za ovu svrhu. Slijedi opis električnih veličina i parametara ključnih za mjerenje i praćenje stanja sustava, a zatim pregled osnovnih elemenata i načela rada sustava za akviziciju podataka, uz naglasak na NI-DAQ akvizicijski sustav s LabVIEW programskom podrškom. Kao primjer implementacije navedenih alata razvijena je aplikacija za mjerenje čiji je mjerni sustav predstavljen po elementima i iskorišten za mjerenje električnih veličina: napona, struje, harmonijskog sadržaja i THD-a. Dobiveni rezultati analizirani su i prikazani u okviru rada.