Razvoj podvodnog sustava s promjenjivim uzgonom : diplomski rad - Sokolić, Andrej (A. Sokolić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje razvoj podvodnog sustava s promjenjivim uzgonom te predstavlja komponente i programske tehnologije koje su korištene prilikom izrade. Na početku rada su definirani problemi koji se mogu pojaviti prilikom rada ovakvog sustava, ponuđena su idejna rješenja te je odabrano najbolje koje je detaljnije analizirano. Zatim su detaljno opisane glavne karakteristike svih komponenti korištenih u izradi sustava te način izrade i povezivanja istih u cjelinu. Nadalje je detaljno opisan način rada aplikacije koja se na sustavu vrti te sve njene relevantne podfunkcije. Sam sustav je praktično izrađen te su provedena testiranja najvažnijih značajki koja su zatim detaljno opisana. Na kraju je dan zaključak u kojem je analiziran rad sustava te su dani prijedlozi za daljnja poboljšanja.